angle-left DRUN - en främmande värld

DRUN - en främmande värld

4 maj till 14 juni 2018. Finns det liv på andra planeter och hur ser det i så fall ut? Det undersökte barnen i Barnkonstens konstverkstad.

Skulptur av en rymdfarkost i färgerna blått rött, gult och lila

Under en vecka sommaren 2017 byggde barnen som deltog i sommarlovsaktiviteten Sommarkul, en rymdfarkost på torget utanför biblioteket. Senare på hösten fortsatte vi på samma tema under konstverkstäderna och flög ut i rymden med vår farkost. Tillsammans med barnen landade vi på en outforskad planet som fick namnet DRUN.

Barnen fantiserade om hur denna planet skulle kunna vara. De ställde sig frågor som: finns det liv på andra planeter? Hur ser det ut på andra planeter? Hemma på jorden har vi träd, blommor, djur och människor. Kan det finnas något liknande på DRUN? 

Märkliga former och figurer

I konstverkstäderna har barnen arbetat med skulptur i olika material och tekniker för att utforska och samtidigt bygga upp den okända världen som de kallar DRUN.  Det har växt fram märkliga former och figurer som befolkar både marken och luften. Fantasin och skaparglädjen har gett form till denna nya outforskade värld.

Sök

Språk

sv-se en-gb