Om Barnkonsten

Om Barnkonsten

Barnkonsten erbjuder konstutställningar och konstpedagogisk verksamhet för barn och unga. Här kan du läsa om aktuella utställningar, titta in i arkivet och läsa mer om verksamheten.

Hoppa till innehåll på sidan:

Utställningar

Vårby gård 50 år

7 november–4 februari 2023

(Foto: Vårby gård 1975 av Göran Ståldal)

I år fyller Vårby gård 50 år och det vill vi fira på Vårby bibliotek med Barnkonsten! Under året har vi samlat in gamla och nya berättelser från området till en utställning. Ta del av en mosaik av röster från Vårby förr och nu i form av intervjuer, dikter, teckningar, foton, handarbeten och konst. Utställningen visas fram till 4 februari.

Vernissage 7 november klockan 17.00–19.00

17.00: Tårta

17.30: Poesiläsning med Anna Ström, uppvuxen i Vårby gård och Masmo. Hon är aktuell med diktsamlingen ”Om tiden hör”, som speglar kvinnors historia och verklighet genom texter som rör sig i såväl tvättstugor och natur som mellan generationer.

18.00: Författarsamtal med Björn Öijer som skrivit ”När revolutionen kom till Vårby gård”. En berättelse om den forntida vårdkaseby som på 1970-talet blev miljonprogramsförort och om hyresgästernas kamp för bättre levnadsvillkor.

Ingen föranmälan behövs.

Konstpedagogisk verksamhet

Vårby är ett område som rymmer många olika nationaliteter och vi tror att bildspråket kan fungera som en väg in i det svenska språket. Konst och skapande ger en möjlighet till ordlös kommunikation mellan språkgränserna. 

Barnkonsten bjuder in till återkommande konstverkstäder med professionella konstpedagoger under vardagar, helger och skollov. Här kan barn i åldern 5–12 år måla, skapa med lera, klippa och klistra eller kanske odla i vår trädgård. 

Barnkonstens arkiv

Titta in i vårt arkiv och se vilka utställningar som visats hos oss tidigare.

Sök

Språk