Beställa fjärrlån

Om det du söker inte finns hos oss kan du göra fjärrlån från bibliotek i Sverige eller utlandet.

Du beställer via formuläret nedan. Observera att vi inte fjärrlånar material som redan finns på våra bibliotek. Är det utlånat ställer vi dig i reservationskö.

Formulär för fjärrlånebeställning

Hantering av personuppgifter

Vi behandlar dina uppgifter för att kunna administera din förfrågan. Den lagliga grunden för vår behandling är "allmänt intresse". Läs om hur vi hanterar personuppgifter

Vanliga frågor

För att kunna göra fjärrlån behöver du ett bibliotekskort hos oss. Du kan göra din beställning via formuläret här på webbsidan, per telefon eller på plats på något av våra bibliotek. Observera att vi inte fjärrlånar material som redan finns hos oss. Är materialet utlånat ställer vi dig i reservationskö. 

Varje fjärrlånebeställning behandlas i enlighet med bibliotekets riktlinjer för medieförsörjning (Pdf, öppnas i nytt fönster)

Om du vill låna om ditt fjärrlån kontaktar du något av våra bibliotek via e-post eller telefon. Uppge titel och författare på det du vill låna om.

Du kan se det nya återlämningsdatumet på ditt bibliotekskonto inom en vecka. Om materialet inte går att låna om kontaktar vi dig.

Om materialet finns inne på ett annat bibliotek tar det fem till tio dagar innan det kommer till oss. Du får ett meddelande när materialet finns att hämta. Lånetiden för ett fjärrlån varierar mellan 14 och 30 dagar.

Om materialet är utlånat ställs du i kö. Det kan då ta längre tid innan ditt fjärrlån kommer till oss. Om materialet inte går att fjärrlåna eller köpa in kontaktar vi dig.

  • Inom Sverige och Norden: 10 kronor
  • Utanför Norden: 200 kronor
  • Artikelkopior: 50 kronor

Sök

Språk