Flemingsbergs bibliotek öppnar i Fleminghallen

Nu är det klart att biblioteket flyttar in i Fleminghallen. På så sätt skapas en mötesplats för kultur, idrott och föreningsliv.

Kommunen har tillsammans med fastighetsägaren hittat en gemensam väg för att under hösten förverkliga planerna med ett bibliotek i Fleminghallen. Med flytten till Fleminghallen får biblioteket bättre lokaler, som ger förutsättningar för en helt annan typ av verksamhet än vad som kan erbjudas i de tillfälliga lokalerna i Flemingsbergs centrum.

– Vi vill fokusera på att skapa en välkomnande och inspirerande mötesplats för alla, Flemingsbergsbor såväl som tillresta. Här kommer kultur, idrott och föreningsliv att mötas och också locka nya besökare och deltagare till verksamheterna, säger Anja Dahlstedt, Kultur- och fritidsdirektör, Huddinge kommun.

Nästa steg i planeringen är att anpassa lokalerna för bibliotekets behov. Kultur- och fritidsförvaltningen vill också utveckla det stora entréplanet och färdigställa cafét i Fleminghallen.

– Med ett nytt modernt bibliotek och ett nytt café blir Fleminghallen en naturlig mötesplats och jag är väldigt glad över att kulturutbudet fortsätter utvecklas i Flemingsberg, säger Bo Källström (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Biblioteksverksamheten är och ska vara öppen för alla. Det kan vara en studerande som använder biblioteket som studiemiljö, äldre som kommer och tar del av bibliotekets aktiviteter eller barn och unga som kombinerar träningen i hallen med läxläsning.

Biblioteket i Flemingsberg kommer att fortsätta bedriva verksamheten som vanligt i Flemingsbergs centrum till dess att verksamheten kan flytta in i Fleminghallen.

Mer information och detaljer kommer till hösten.

Sök

Språk