Utställningar

Fritt fram - en lekutställning, på Vårby bibliotek med Barnkonsten.

Bild: Lisa Lind och Jonatan Mårtens

Fritt fram – en lekutställning!

18 mars - 27 maj i bibliotekets Blackbox.

I Fritt fram - en lekutställning har vi byggt upp ett lekfullt och inspirerande rum, där barn och vuxna bjuds in till att gemensamt utforska lekens potential.

Tema lek

Utställningen är en del av ett större projekt på temat lek, samtidigt med lekutställningen på Barnkonsten visas en utställning av konstnären och fotografen Martha Cooper med namnet City Play på Fullersta gård. Där har Martha Cooper dokumenterat barn och ungdomars lek på gatorna i New York under 1970-och 80-talet.

För barn 0-6 år

Utställningen är utformad med fokus på barn från 0 till 6 år med medföljande vuxen.

Fritt fram - alla modiga att komma och utforska lekutställningen hos oss på Vårby bibliotek med Barnkonsten.

Öppettider

Till vardags är utställningen öppen under bibliotekets öppettider. Be personalen om hjälp så öppnar vi för barn och medföljande vuxen. På lördagar är utställningen öppen om vi inte har annan aktivitet, kolla in våra familjelördagar.

© Per-Inge Isheden /Bildupphovsrätt 2017

© Per-Inge Isheden /Bildupphovsrätt 2017

Konstarkivet flyttar in

11 februari - 8 april 2017. Vernissage 11 februari, 13.00 - 15.00.

Kommunens konstarkiv till Vårby Gård

I utställningen ”Konstarkivet flyttar in” på Vårby bibliotek med Barnkonsten möts flera olika konstnärskap med en mångfald av uttryck och material. Med den här utställningen vill vi presentera delar av konstarkivet och visa på dess innehåll och bredd, där allt från lokala till internationella konstnärer är representerade. Här finns exempel på många av bildkonstens material och tekniker som gjutjärn, trä, textil, fotografi, teckning, måleri skulptur, collage och grafik.

Den viktiga konsten

Kommuner äger ofta konst som samlats för att placeras ut i lokaler där man bedriver verksamhet, t ex skolor, bibliotek och äldreboenden. Konst kan visa på olika sätt att uttrycka och förstå sin egen och vår gemensamma värld.

Det är för att konsten är viktig och ger människor möjlighet till reflektion och inspiration som kommuner ser till att sprida den på det här viset.  Huddinge kommuns samling har vuxit fram under flera decennier. Från och med 2017 kommer stora delar av konstarkivet, verk som ännu inte funnit en plats, att finnas i Vårby Gård. 

Konstnärerna i utställningen

I utställningen visas verk av följande konstnärer: Mette Björnberg, PG Thelander, Lena Cronqvist, Gunnar Lundqvist, Lizzie Olsson Arle, Berber Theunissen, Eric H Olson, Hans Isaksson, Nadine Byrne, Tyra von Zweigbergk, Joachim Grundmann, Per-Inge Isheden och Hans Wigert. 

Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider.

Tidigare utställningar Tidigare utställningar
På gång på Barnkonsten På gång på Barnkonsten

Språkcafé för vuxna

Vårby. Kom och öva på att prata svenska tillsammans med andra.

Stickcafé

Vårby. Nybörjare och vana handarbetare är välkomna. Drop-in.

Suomalainen elokuvakahvila

Vårby. Tervetuloa katsomaan suomalaisia elokuvia.

Familjelördag

Vårby. Konstverkstad, teater, film eller musik för små barn och deras föräldrar.
Logga in
svenska English suomi