Bibliotekskortet

Du behöver ett bibliotekskort och en pinkod för att kunna låna böcker på biblioteken i Huddinge. Kortet är gratis och gäller på alla våra bibliotek.

Du använder kortet när du vill

  • låna böcker och andra medier i våra utlåningsautomater
  • låna e-böcker på vår webbplats
  • reservera och låna om på vår webbplats
  • söka i bibliotekets databaser hemifrån
  • boka en dator eller använda det trådlösa nätverket på biblioteket.

Skaffa ett bibliotekskort

Registrera dig som låntagare hos oss. Detta gör du genom att fylla i och lämna in en inskrivningsblankett. Du kan fylla i blanketten direkt här på webbplatsen eller när du besöker biblioteket.

När du har registrerat dig kan du bli temporär låntagare. Det innebär att du kan låna upp till 5 e-böcker och reservera upp till 5 böcker. Kontot är tillfälligt och gäller i 7 dagar. Du blir temporär låntagare genom att logga in med ditt personnummer och den pinkod du har valt och godkänna ett avtal. Om du är under 18 år kan du inte bli temporär låntagare.

Hämta ut ditt bibliotekskort på biblioteket inom en månad från det att du registrerade dig på webbplatsen. Ta med legitimation.

Fyll i inskrivningsblanketten här

Ladda ner inskrivningsblanketten här (pdf)

För dig under 18 år

Om du är under 18 år ska din målsman skriva under inskrivningsblanketten. Du kan ladda ner blanketten här på webbplatsen eller hämta den på biblioteket. Hämta ut bibliotekskortet på biblioteket.

Ladda ner inskrivningsblanketten här (pdf)

Om pinkoden

Du behöver en pinkod till bibliotekskortet. Koden ska bestå av fyra siffror. Du väljer koden när du registrerar dig. Om du saknar eller har glömt din pinkod kan du få en ny pinkod skickad till den e-postadress du har uppgett. Klicka på länken Glömt pinkod? och fyll i dina uppgifter så får du en ny pinkod med e-post. Du kan också få hjälp att välja en ny pinkod på närmaste bibliotek. Ta med legitimation.

Du kan ändra din pinkod här på webbplatsen. Logga in dig med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din nuvarande pinkod.

Om du tappar bort ditt kort

Det är viktigt att spärra bibliotekskortet om du tappar bort eller förlorar det. Du ansvarar för alla lån på ditt kort, även om någon annan använder det. Ring eller besök närmaste bibliotek för att spärra kortet.

Information om biblioteken

Du kan själv spärra kortet här på webbplatsen. Logga in dig med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

Ett nytt bibliotekskort kostar 10 kr.

 

svenska English suomi