Innan du kan börja låna e-böcker till läsplattan eller datorn måste du ha ett bibliotekskort och skapa ett användarkonto hos Adobe, ett Adobe-ID, och ladda ner läsprogrammet Adobe Digital Editions.

1. Skaffa ett Adobe ID (detta gör du bara första gången)

2. Installera Adobe Digital Editions (detta gör du bara första gången)

Låna e-bok till datorn

När du har skapat ett Adobe-ID och laddat ner Adobe Digital Editions är det dags att låna en e-bok.

• Logga in på bibliotek.huddinge.se med numret på bibliotekskortet eller personnummer och din pinkod.
  • Sök fram en e-bok du vill låna.
  • Klicka på "Låna: Ladda ner (EPUB)".
  • Klicka på "Öppna: Ladda ner (EPUB)".
  • Boken öppnas i Adobe Digital Editions.

Låna e-bok till läsplatta

• Låna och ladda ner en e-bok till din dator enligt stegen ovan.
  • Anslut läsplattan till datorn för att auktorisera den med ditt Adobe-konto i e-boksprogrammet.
  • Använd e-boksprogrammet för att föra över e-boken från datorn till läsplattan, till exempel genom att klicka och dra.

En del läsplattor har trådlös uppkoppling så att du kan låna och ladda ner e-böcker direkt till läsplattan utan att behöva använda dator.

Du behöver auktorisera läsplattan med ditt Adobe-konto första gången du lånar.
Har du en läsplatta från Sony måste du använda deras e-boksprogram Reader.

Vilken läsplatta ska jag välja?

Bibliotekets e-böcker fungerar bra att läsa på de flesta läsplattor som finns på marknaden, men inte alla. Generellt gäller att läsplattan måste kunna hantera filer i epub-format med Adobes kopieringsskydd (DRM).

Språk Språk