Sedan den 3 februari har Huddinge kommun en tillfällig lokal med fritidsgård, viss biblioteksservice och samhällsvägledning i Flemingsberg. Lokalen finns till för alla invånare, i väntan på en inflyttning i Fleminghallen.

Entrédörrarna till den tillfälliga lokalen på Röntgenvägen 3A i Flemingsberg

Entrén till den tillfälliga lokalen på Röntgenvägen 3A i Grantorp, Flemingsberg.

Böcker, wifi och samhällsstöd

Ett begränsat utbud av böcker och annan biblioteksservice finns i lokalen. Klockan 11–14 varje vardag kan Flemingsbergsborna komma förbi för att läsa tidningar, låna hem ett urval av biblioteksböcker, använda wifi, dator och kopiator.

Två dagar i veckan erbjuds även samhällsrådgivning. Onsdagar och fredagar under bibliotekets öppettider, från och med den 5 februari, finns ASK (Arbete, samhälle och kommunikation) på plats för att hjälpa till med till exempel översättning, juridisk rådgivning, kontakt med myndigheter eller att fylla i blanketter.

Mötesplats för unga

Måndagar till fredagar klockan 15:00–18:30 välkomnar Ung i Flemingsberg högstadieungdomar dit, för aktiviteter som spel, samtalsgrupper, pingis och olika former av skapande.

Tillfällig lösning från kommunen

Det är Huddinge kommuns kultur- och fritidsförvaltning som öppnar den tillfälliga lokalen i Flemingsberg, eftersom inflyttningen i Flemingshallen har pausats.

Fritidsgården och biblioteket kommer att vara i Grantorpslokalen till och med den 31 augusti 2020.

Uppdaterad information publiceras löpande på Fleminghallens webbsida.

Kontakt vid frågor

Anna-Maria Bergman
Verksamhetschef Ungdom
E-post: anna-maria.bergman@huddinge.se
Telefon: 08-535 317 19

Språk