290288
Ṣadīqatī al-mudhhilah : al-ṭufūlah wa-al-murāhaqah : riwāyah / Īlīnā Firrāntī ; tarjamat: Muʿāwiyah ʿAbd al-Majīd.
Ṣadīqatī al-mudhhilah : al-ṭufūlah wa-al-murāhaqah : riwāyah / Īlīnā Firrāntī ; tarjamat: Muʿāwiyah ʿAbd al-Majīd.
Av: Ferrante, Elena
Utgivningsår: 2017
Språk: Arabiska
Medietyp: Bok
Kategori: Skönlitteratur
Förlag: Dār al-Adāb
ISBN: 978-9953-89-532-1 9953-89-532-5
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Den första delen i en serie om en komplicerad vänskapsrelation mellan två flickor, och deras uppväxt i italienska Neapel under 1950-talet. Lila och Elena är bästa vänner, men också konkurrenter, inte minst i skolan. Men när den begåvade Lila vill studera vidare slänger hennes far ut henne genom fönstret. Istället är det Elena som får fortsätta på gymnasiet.
Neapelkvartetten, del ett, om Lila Cerrullo och Elena Greco. Berättelsen börjar när de båda kvinnorna hunnit bli 66 år och Lila försvunnit spårlöst. Lilas son Rino tror att hans mor gömmer sig hos Elena som nu är bosatt i Norditalien. Men Elena och Lila har inte haft kontakt med varandra på länge. Som ett försök att rädda Lila undan glömskan och i hopp om att få möta henne igen, börjar Elena skriva romanen om deras gemensamma uppväxt och liv.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

283786
Av: Ondaatje, Michael
249130
Av: Dost, Jan

Språk