Färgglad bild. Foto: Jonatan Mårtens

Som molnen på himlen

29 september - 2 december

Vad är det du ser?

Kanske upplever du att föremålen i utställningen inte tycks föreställa någonting, ett virrvarr av färger, former och mönster. Men stanna upp, ge dig själv tid – då är chansen stor att du ser något nytt, nya bilder, en ny helhet. Är det en elefant, ett hus, eller någonting mittemellan? Som molnen på himlen bildar nya fantasifigurer, som ändå tycks föreställa något.

Konst som skapar känslor

Under våren har vi i Barnkonstens konstverkstäder arbetat med extra fokus på det som kallas abstrakt konst, det vill säga konst som vid första anblicken kanske inte tycks föreställa något, men som trots det kan skapa en känsla, reaktion eller stämning, hos den eller de som skapar och hos betraktaren. Vi har arbetat abstrakt för att frångå det som föreställer någonting och för att visa att alla kan och alla kan ha kul tillsammans. Vi har velat att skapandet ska vara en lek. Det är lätt om man vågar låta det bli vad det blir. Det blir ett experiment och en spännande resa.

Inget är fult eller fel

Alla delar i utställningen är skapade av barn och ungdomar som har besökt Barnkonsten under vårterminen 2017. I ateljén har vi arbetat med enkla färg- och formövningar för att släppa lös kroppen i den skapande processen. Allas enskilda delar har byggts ihop till en större helhet. Detta arbetssätt är också en del i att släppa det föreställande och tanken på rätt och fel eller fint och fult.  

Ett rum fullt med färg

Under vernissaget kommer du att mötas av ett rum fyllt med måleri, skulptur och rörlig bild som flyter ihop till en fantasivärld, full av färg och form. Utställningen är sedan öppen under hela hösten och vi ser fram emot de samtal vi hoppas kan uppstå kring föremålen. 

Penslarna har fått stänka fritt, färgerna har fått rinna och formerna börjat leva sina egna liv. Kom och se vad du ser.

Vernissage fredag 29 september, 14.00. 

Kontakt
08 – 535 357 76

Besök oss
Vårbyhuset, Vårby allé 26 – 30. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider

På gång på Barnkonsten På gång på Barnkonsten

Fredagskul

Vårby. Kul för barn och unga, varje fredag i Vårbyhuset.

Familjelördag

Vårby. Kom och skapa i konstverkstaden eller gör något annat roligt.

Fredagskul

Vårby. Kul för barn och unga, varje fredag i Vårbyhuset.

Familjelördag

Vårby. Kom och skapa i konstverkstaden eller gör något annat roligt.
Logga in
svenska English suomi