Bild från utställningen Hur gick det sen?

Hur gick det sen?

 En interaktiv lekutställning baserad på Tove Janssons klassiska bilderbok med samma namn.

17 februari - 18 april, 2018

Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider, förutom fredagar då den är stängd.
Visning varje lördag kl. 13.00. 

Följ med på äventyr

Följ med Mumin, Lilla My och Mymlan genom mörka skogar, grottor och dammsugarslangar. Ett spännde och roligt äventyr i sagobokens värld. Lekutställningen är anpassad efter barns lust att upptäcka världen. Genom att gå in i boken rent fysiskt upplevs utställningen med hela kroppen och olika sinnen. En resa ut i det spännande och okända. 

Under resan träffar vi många älskade och bekanta figurer som Mumintrollet, Lilla My och Hemulen. Vandra eller klättra in i boken och delta i äventyret!

Utställningsfakta

Text och bild: Tove Jansson. Scenografi: Petter Ljungberg. Snickeri: Roger Josefsson. Producerad för: Kulturhuset Stockholm. Ägare: Finlandsinstitutet

Kontakt

Adress: Vårbyhuset, Vårby allé 26 - 30, Vårby
Kontakt: 08 - 535 357 76, varby.bibliotek@huddinge.se

Foto: Jonatan Mårtens och Lisa Lind

Foto: Jonatan Mårtens & Lisa Lind

DRUN - en främmande värld

4 maj - 14 juni 2018

Finns det liv på andra planeter?

Under en vecka sommaren 2017 byggde barnen som deltog i aktiviteten Sommarkul, en rymdfarkost på torget i Vårby. Senare på hösten fortsatte vi under konstverkstäderna på samma tema och flög ut i rymden med vår farkost. Tillsammans med barnen landade vi på en outforskad planet som fick namnet DRUN. Barnen fantiserade om hur denna planet skulle kunna vara. De ställde sig frågor som: finns det liv på andra planeter? Hur ser det ut på andra planeter? Hemma på jorden har vi träd, blommor, djur och människor. Kan det finnas något liknande på DRUN? 

Märkliga former och figurer

I konstverkstäderna har barnen arbetat med skulptur i olika material och tekniker för att utforska och samtidigt bygga upp den okända världen som de kallar DRUN.  Det har växt fram märkliga former och figurer som befolkar både marken och luften. Fantasin och skaparglädjen har gett form till denna nya outforskade värld.

Utställningsfakta

Skulpturer skapade av barn som deltagit i konstverkstäderna på Vårby bibliotek med Barnkonsten under året. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider. 

Kontakt

Adress: Vårbyhuset, Vårby allé 26 - 30, Vårby
Kontakt: 08 - 535 357 76, varby.bibliotek@huddinge.se

 

Språk Språk