16 november 2019-15 januari 2020

Tittut! - en interaktiv lekutställning

 

Foto: Jonatan Mårtens

Vernissage 6 november kl. 13-15.

Tittut är en interaktiv lekutställning för små barn skapad av Annika Thore och Form & Funktion.

Här kan barn och vuxna tillsammans upptäcka och utforska nya vardagsvärldar med krypin, tittut, speglingar, bilder och nykomponerad musik. Utställningen bygger på igenkännande och miljöer för de allra yngsta men fungerar fint för barn ända upp i skolåldern. Gratis, ingen föranmälan.

29 november 2019-31 januari 2020

The Ghostly Gardens Grow

"Hon håller blommorna" och "Smygerskan" av Saskia Gullstrand.

En underlig fest pågår i dimman. Mörkklädda kvinnor smyger bland skuggorna, medan ljuslyktor gungar i trädkronorna och spöken och andar skålar för den tilltagande hösten. En verklighet som tar form i det undermedvetnas gränsland, där gestalter och skeenden som kan anas i skymningsljus och drömmar träder fram.

The Ghostly Gardens Grow visar snapshots ur en fantasivärld präglad av mystik, oro och mörk humor, där gränsen mellan skönhet och obehag hela tiden överskrids. Bilderna är skapade av serietecknaren Saskia Gullstrand.

Om Saskia Gullstrand 

Saskia Gullstrand är serieskapare och illustratör baserad i Malmö, som ofta gör mörka och sagoliknande berättelser om kärlek, syskonskap och våld. Med sci-fi och sagoelement som verktyg gestaltar hennes historier ofta familjeband och transformationer som sker i livet i samband med åldrande, pubertet eller olika kriser. Hon har tidigare gett ut serieböckerna We Came So Far For Shelter (2018) och Räddaren den barmhärtiga (2014).

Tidigare utställningar

angle-left DRUN - en främmande värld

4 maj-14 juni 2018

Finns det liv på andra planeter?

Under en vecka sommaren 2017 byggde barnen som deltog i aktiviteten Sommarkul, en rymdfarkost på torget i Vårby. Senare på hösten fortsatte vi under konstverkstäderna på samma tema och flög ut i rymden med vår farkost. Tillsammans med barnen landade vi på en outforskad planet som fick namnet DRUN. Barnen fantiserade om hur denna planet skulle kunna vara. De ställde sig frågor som: finns det liv på andra planeter? Hur ser det ut på andra planeter? Hemma på jorden har vi träd, blommor, djur och människor. Kan det finnas något liknande på DRUN? 

Märkliga former och figurer

I konstverkstäderna har barnen arbetat med skulptur i olika material och tekniker för att utforska och samtidigt bygga upp den okända världen som de kallar DRUN.  Det har växt fram märkliga former och figurer som befolkar både marken och luften. Fantasin och skaparglädjen har gett form till denna nya outforskade värld.

Utställningsfakta

Skulpturer skapade av barn som deltagit i konstverkstäderna på Vårby bibliotek med Barnkonsten under året. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider. 

 

Språk