DRUN - en främmande värld

Här presenterar vi pågående, kommande och tidigare utställningar på Vårby bibliotek med Barnkonsten. Det är alltid gratis inträde och utställningarna är öppna under bibliotekets öppettider.

Let me look into your eyes - Lotte Nilsson-Välimaa

Utställning 9 oktober - 5 december 2020

Akvarellmålning i grön, blå och brunt som företäller ett öga. Av Lotte Nilsson-Välimaa

Konstverk av Lotte Nilsson-Väimaa

Sedan 2011 har konstnären Lotte Nilsson-Välimaa bjudit in människor till korta möten för att måla av deras ögon. I 15 minuter får hon se in i en persons ögon för att studera iris och pupill. Under tiden blir ögonporträttet till. I denna utställning visar hon också några större verk, vad händer när blicken omfamnar rummet? 

Lotte Nilsson-Välimaa är utbildad på Konstfack inom textil och skulptur. Hennes konst är fokuserad på rumsrelaterade verk som tar sin utgångspunkt från kroppen. Hon har kontinuerligt utställningar i Sverige och internationellt. Se gärna vidare på darkpink.se

Tidigare utställningar

angle-left DRUN - en främmande värld

4 maj-14 juni 2018

Finns det liv på andra planeter?

Under en vecka sommaren 2017 byggde barnen som deltog i aktiviteten Sommarkul, en rymdfarkost på torget i Vårby. Senare på hösten fortsatte vi under konstverkstäderna på samma tema och flög ut i rymden med vår farkost. Tillsammans med barnen landade vi på en outforskad planet som fick namnet DRUN. Barnen fantiserade om hur denna planet skulle kunna vara. De ställde sig frågor som: finns det liv på andra planeter? Hur ser det ut på andra planeter? Hemma på jorden har vi träd, blommor, djur och människor. Kan det finnas något liknande på DRUN? 

Märkliga former och figurer

I konstverkstäderna har barnen arbetat med skulptur i olika material och tekniker för att utforska och samtidigt bygga upp den okända världen som de kallar DRUN.  Det har växt fram märkliga former och figurer som befolkar både marken och luften. Fantasin och skaparglädjen har gett form till denna nya outforskade värld.

Utställningsfakta

Skulpturer skapade av barn som deltagit i konstverkstäderna på Vårby bibliotek med Barnkonsten under året. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider. 

 

Språk