Hur gick det sen?

Här presenterar vi pågående, kommande och tidigare utställningar på Vårby bibliotek med Barnkonsten. Det är alltid gratis inträde och utställningarna är öppna under bibliotekets öppettider.

Let me look into your eyes - Lotte Nilsson-Välimaa

Utställning 9 oktober - 5 december 2020

Akvarellmålning i grön, blå och brunt som företäller ett öga. Av Lotte Nilsson-Välimaa

Konstverk av Lotte Nilsson-Väimaa

Sedan 2011 har konstnären Lotte Nilsson-Välimaa bjudit in människor till korta möten för att måla av deras ögon. I 15 minuter får hon se in i en persons ögon för att studera iris och pupill. Under tiden blir ögonporträttet till. I denna utställning visar hon också några större verk, vad händer när blicken omfamnar rummet? 

Lotte Nilsson-Välimaa är utbildad på Konstfack inom textil och skulptur. Hennes konst är fokuserad på rumsrelaterade verk som tar sin utgångspunkt från kroppen. Hon har kontinuerligt utställningar i Sverige och internationellt. Se gärna vidare på darkpink.se

Tidigare utställningar

angle-left Hur gick det sen?

Bild från utställningen Hur gick det sen?

 En interaktiv lekutställning baserad på Tove Janssons klassiska bilderbok med samma namn.

17 februari - 18 april 2018

Följ med på äventyr

Följ med Mumin, Lilla My och Mymlan genom mörka skogar, grottor och dammsugarslangar. Ett spännde och roligt äventyr i sagobokens värld. Lekutställningen är anpassad efter barns lust att upptäcka världen. Genom att gå in i boken rent fysiskt upplevs utställningen med hela kroppen och olika sinnen. En resa ut i det spännande och okända. 

Under resan träffar vi många älskade och bekanta figurer som Mumintrollet, Lilla My och Hemulen. Vandra eller klättra in i boken och delta i äventyret!

Utställningsfakta

Text och bild: Tove Jansson. Scenografi: Petter Ljungberg. Snickeri: Roger Josefsson. Producerad för: Kulturhuset Stockholm. Ägare: Finlandsinstitutet

Språk