16 november 2019-15 januari 2020

Tittut! - en interaktiv lekutställning

 

Foto: Jonatan Mårtens

Vernissage 6 november kl. 13-15.

Tittut är en interaktiv lekutställning för små barn skapad av Annika Thore och Form & Funktion.

Här kan barn och vuxna tillsammans upptäcka och utforska nya vardagsvärldar med krypin, tittut, speglingar, bilder och nykomponerad musik. Utställningen bygger på igenkännande och miljöer för de allra yngsta men fungerar fint för barn ända upp i skolåldern. Gratis, ingen föranmälan.

29 november 2019-31 januari 2020

The Ghostly Gardens Grow

"Hon håller blommorna" och "Smygerskan" av Saskia Gullstrand.

En underlig fest pågår i dimman. Mörkklädda kvinnor smyger bland skuggorna, medan ljuslyktor gungar i trädkronorna och spöken och andar skålar för den tilltagande hösten. En verklighet som tar form i det undermedvetnas gränsland, där gestalter och skeenden som kan anas i skymningsljus och drömmar träder fram.

The Ghostly Gardens Grow visar snapshots ur en fantasivärld präglad av mystik, oro och mörk humor, där gränsen mellan skönhet och obehag hela tiden överskrids. Bilderna är skapade av serietecknaren Saskia Gullstrand.

Om Saskia Gullstrand 

Saskia Gullstrand är serieskapare och illustratör baserad i Malmö, som ofta gör mörka och sagoliknande berättelser om kärlek, syskonskap och våld. Med sci-fi och sagoelement som verktyg gestaltar hennes historier ofta familjeband och transformationer som sker i livet i samband med åldrande, pubertet eller olika kriser. Hon har tidigare gett ut serieböckerna We Came So Far For Shelter (2018) och Räddaren den barmhärtiga (2014).

Tidigare utställningar

angle-left Queering Sápmi

6 maj - 27 maj 2019 (utställningen är stängd fredagar)

Queering Sápmi - fotoutställning

alt=""

Foto: Sara Lindquist

Queering Sápmi är ett fotografiskt livsberättelse-projekt som pågick 2011-2014 och som fokuserar på samiska individer som bryter mot sexualitets- och genusnormer inom den samiska minoritetsgruppen. 

Projektet vill synliggöra samiska HBTQ-personer och personer som på något sätt bryter mot genus- och sexualitetsnormer i Sápmi. Målet är att skapa reflektion och debatt för att på lång sikt stärka möjligheten att leva i Sápmi oavsett identitet, könsuttryck, och sexualitet. 

Slutprodukten är en berättelse- och fotobok och en utställning som under våren visas på Vårby bibliotek med Barnkonsten. Projektet Queering Sápmi ägs av Saminourra och Ögonblicksteatern. Sáminuorra är en samisk ungdomsorganisation som arbetar utifrån samiska ungdomars intressen, möjligheter och rättigheter. Ögonblicksteatern är en fri teatergrupp i Umeå.

Låna boken Queering Sápmi på biblioteket

Språk