Vårdkasen på Korpberget

Här presenterar vi pågående, kommande och tidigare utställningar på Vårby bibliotek med Barnkonsten. Det är alltid gratis inträde och utställningarna är öppna under bibliotekets öppettider.

Let me look into your eyes - Lotte Nilsson-Välimaa

Utställning 9 oktober - 5 december 2020

Akvarellmålning i grön, blå och brunt som företäller ett öga. Av Lotte Nilsson-Välimaa

Konstverk av Lotte Nilsson-Väimaa

Sedan 2011 har konstnären Lotte Nilsson-Välimaa bjudit in människor till korta möten för att måla av deras ögon. I 15 minuter får hon se in i en persons ögon för att studera iris och pupill. Under tiden blir ögonporträttet till. I denna utställning visar hon också några större verk, vad händer när blicken omfamnar rummet? 

Lotte Nilsson-Välimaa är utbildad på Konstfack inom textil och skulptur. Hennes konst är fokuserad på rumsrelaterade verk som tar sin utgångspunkt från kroppen. Hon har kontinuerligt utställningar i Sverige och internationellt. Se gärna vidare på darkpink.se

Tidigare utställningar

angle-left Vårdkasen på Korpberget

Vårdkasen på korpberget

Forntida varningseld, så kallad Vårdkase

Foto: Patrick Le Fèvre

3 december 2018 - 4 februari 2019

Fotoutställning med bilder av Patrick Le Fèvre som dokumenterat flertalet av de "forntida" vårdkasar eller varningseldar, som Vårby-Fittja hembygdsförening tänt på Korpberget en lördag i oktober sedan 1998. Vårby betyder vaktbyn. Huddinge kommun har vårdkasen som sin symbol.

Språk